Musici en administratie

Hoe werkt SimpleNotes?

Een muzikant of muziekdocent houdt van muziek en meestal niet van cijfers en papierwerk. Toch moet ieder jaar vóór 1 april de belastingaangifte ingediend zijn. Met SimpleNotes online registratie en rapportage software houd je de inkomsten en uitgaven met minimale inspanning overzichtelijk bij.

Voor alle inkomsten voer je de gegevens in: van lessen, optredens en/of repetities. Deze gegevens zijn direct beschikbaar voor een factuur en worden ook opgeslagen in een jaaroverzicht.

Aan de uitgavenkant doe je precies hetzelfde, alleen dan voor alle belasting aftrekbare bonnen. Als je zelfstandige bent wordt meteen de BTW berekend.

Het resultaat

Een goed overzicht over je inkomsten en uitgaven: jouw persoonlijke financiële situatie. Openstaande posten, de BTW afdracht, vergelijking tussen verschillende tijdvakken. Je jaarcijfers up-to-date met elke nieuwe invoer.

Een enorme besparing van tijd en geld. Een accountant is eerder klaar als alles geordend is.

De output levert facturen, een permanent downloadbaar jaaroverzicht, een html tabel met je optredens voor een speellijst op je website.

Voor wie?

Of je nu recitals geeft, concerten speelt, gigs doet of schnabbels hebt. Of je nu een lespraktijk hebt, muziekdocent bent in een samenwerkingsverband of een paar leerlingen aan huis hebt, in SimpleNotes houd je eenvoudig online, dus overal beschikbaar, je financiële gegevens bij.

Je maakt een factuur, verstuurt hem (direct na je optreden), ziet hoelang een bedrag al openstaat en stuurt eenvoudig een herinnering. En passant zie je ook hoeveel je nog totaal open hebt staan.

Het systeem is uitsluitend geschikt voor zelfstandigen die factureren.

Waarom SimpleNotes?

De invoerhulpjes, de tijdwinst, de ordening en het overzicht van SimpleNotes maken het verschil.

Alle gegevens die al bekend zijn meteen beschikbaar om aan te klikken. Nooit meer dubbel invoerwerk!

Heb je net het adres van een nieuw podium ingevoerd? De afstand naar die locatie (en bijbehorende kmvergoeding) bereken je met één druk op de knop in routeplanner. Want SimpleNotes weet waar je woont.

Elke afhandeling van een factuur, een les of bon is meteen ook de afhandeling voor de BTW en het jaaroverzicht. Wat een tijdwinst!

100% tevredenheidsgarantie

Hoe kunnen wij nou 100% tevredenheid garanderen? Feitelijk kan dat natuurlijk niet.

Maar door de gratis proefperiode kom je er zelf snel genoeg achter of SimpleNotes iets voor je is, of het je past.

Als je na die maand besluit SimpleNotes te gaan gebruiken, zul je voortaan niet meer anders willen. Dat zijn niet onze woorden. Wel die van onze gebruikers.

Lees gerust een aantal reviews van docenten en muzikanten of zoek zelfs contact met één van hen voor hun ervaringen met SimpleNotes (zie de links naar hun site in de tickertape op de homepage).

Eén maand gratis op proef!

SimpleNotes is een abonnement. Dat ga je niet zomaar aan. Je wilt eerst proberen of het wel iets voor je is. Daarom is de eerste maand een gratis proefperiode. Je kan kosteloos stoppen of meteen doorgaan als het je bevalt.